Elfin

ELFIN

Omschrijving

De Elfin robot is een 6 assige collaborative robot (cobot). De Elfin robot is opgebouwd uit 3 verschillende D-modules met daartussen verbindingsstukken. De kracht van de Elfin is de grote reikwijdte in combinatie met de verschillende draagvermogens, wat zorgt voor veel optie. Doordat de robot alle D-modules in lijn hebben kan de robot in een rechte lijn verticaal staan en is de robot ook geschikt om dicht bij zijn eigen basis te kunnen werken. Waar andere robots ruimte om de eigen basis als dode ruimte hebben, kan de Elfin naast zijn basis alles bereiken.

Veiligheid

De robot is veilig door het interne meetsysteem wat er voor zorgt dat elke impact waargenomen wordt en waar nodig kan stoppen. De veiligheidsfunctie is in te stellen naar eigen wens, oftewel naar gelang de robot in de buurt van mensen kan werken. De robot zal na impact zichzelf ook weer automatisch herstellen.

Het pakket

De robot wordt compleet geleverd voor een all-inclusief prijs waarbij zowel de robot, controller en bedieningstablet met touchscreen, waar ook gelijk de software op is geprogrammeerd. Alle kabels zijn inclusief. Op de eindeffector module zit ook gelijk een 16 pin connector met genoeg aansluitingen en voedingen om elke mogelijke eindeffector te kunnen toepassen.
hans-collaborative-robot-elfin-control-box

Control box

De control box bevat alle aansluitingen en de voeding voor de robot. Aan de control box wordt zowel de tablet als de robot bevestigd. Hier is ook de software op geïnstalleerd.

Dimensies (h x b x d)536 x 445,2 x 318,8 mm
Hoogte voet176 mm (inclusief)
Massa18,5 kg
I/O PoortenDigital Input:16
Digital Output:16
Analog Input:2
Analog Output:2
Communicatie interfacesEthercat
TCP/IP
RS485/232
IP klasseIP20
Power InputAC 200-240V / 50-60 Hz
Power OutputDC 48V
elfintablet

Programmeerbare tablet

De programmeerbare tablet met touchscreen maakt het makkelijk de robot te programmeren of eventueel aanpassingen te doen in de werkcel.

Dimensies (h x b x d)210 x 320 x (45+22) mm
Schermformaat10.1″
Resolutie600×800
IP klasseIP54
Massa2 kg (met kabel)

Afmetingen

Elfin E3
Elfin E5
Elfin E10
Previous
Next
nl_NL